Hungary
HU EN

Access2Markets portál

Az Európai Bizottság 2020. október 13-án indította el az Access2Markets portált. A portál kereskedelmi és piaci információkat, valamint eszköz rendszert biztosít a külpiaci ügyletekhez.

A Bizottság virtuális workshop-sorozatot szervez a tagállamok üzletifejlesztési szervezeteinek, annak érdekében, hogy elősegítse a portál gyors befogadását az üzleti szereplők körében.

Access2Markets egy átfogó egyablakos portál (One-Stop-Shop) kisebb vállalatok számára. A portál információkat nyújt különböző termékek európai uniós importjáról és exportjáról több mint 120 külföldi piacra. A vállalatok pár kattintással testre szabott információkat szerezhetnek a termékeiket érintő rendelkezésekről, valamint az EU kereskedelmi megállapodásairól. A honlap tartalmaz továbbá lépésenkénti útmutatókat, oktatóanyagokat, videós ajánlásokat és sok egyéb információt az EU összes hivatalos nyelvén.

A portálon ezenkívül megtalálható a származási szabályokra vonatozó új önértékelési eszköz, a „ROSA”, amely kiszűri és ismerteti a termékek „gazdasági nemzetiségére” vonatkozó szabályokat, és személyre szabott ellenőrzőlistával segíti a vállalatokat a szabályok alkalmazásában. Ezenfelül a vállalatok a portálon bejelenthetik mindazon kereskedelmi akadályokat, amelyekel tevékenységük során szembesülnek.

Az Access2Markets segíti az üzletembereket, hogy a legtöbbet tudják kihozni az EU kereskedelmi megállapodásaiból!

A portál, a regisztrációt követően díjmentesen használható.

Az élő bemutató elősegíti az új portál gyakorlati megismerését. A virtuális workshop lehetővé teszi, hogy a résztvevők a jövőben további képzéseket szervezzenek Access2Markets portál megismertetése céljából. Ennek érdekében a workshopot követően valamennyi résztvevő egy képzési csomagot kap.

Regisztráció: kérjük, regisztráljon a workshopra 2021 március 8-ig az alábbi linken található űrlap kitöltésével:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Access2Markets_Workshop_Registration_210310

A regisztrált résztvevők a rendezvényt megelőző napokban e-mailben kapják meg a rendezvény WebEx linkjét, amelyen keresztül csatlakozhatnak workshopba.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a workshopot rögzítjük és a képzési csomagban megosztjuk a résztvevőkkel, a workshop során használt PowerPoint bemutatóval együtt. A képzési csomag segíti a résztvevőket  saját, a portál használatával kapcsolatos workshopjaik és előadásaik során. A felvételt az Európai Bizottság tájékoztatási célokra is felhasználhatja, és nyilvánosan hozzáférhetővé teheti.

 

Térkép

Üzleti ajánlataink

Hírek

Megjelentek a Horizon Europe program ...
Az Európai Bizottság 123 millió eurót mozgósít a koronavírus ...
BRIDGE TO BENEFITS MESTERKURZUS
A társadalmilag hasznos kkv-k támogatása a nagyvállalati és civil ...
Az Európai Innovációs Tanács elfogadta a ...
Az Európai Unió a 2021–2027-es ciklusban csaknem százmilliárd ...
Még több hír ▹