Hungary
HU EN

Japán üzleti lehetőségek az élelmiszeriparban

Japán üzleti lehetőségek az élelmiszeriparban

november 19. @ 10:30 - 13:00

 

Milyen előnyei vannak a hazai vállalkozásoknak a japán élelmiszer-export területén? Milyen értékesítési csatornákat érdemes használni és mire kell figyelnünk az üzleti tárgyalások során? Ezekre és még sok más kérdésre is választ ad az EU-Japan Centre és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló online tájékoztató.

 A tavaly életbe lépett Európai Unió és Japán közötti gazdasági partnerségi megállapodás (EPA) a világkereskedelem egyharmadát lefedő szabadkereskedelmi övezetet hozott létre. Ennek részeként a közel 600 milliós piacon kölcsönösen lebontják a vámokat, ösztönözve az export-import tevékenységet és biztosítva a szellemi tulajdonjogok és az élelmiszeripari termékek eredet védelmét.  Jelentősen csökkentek a vámok számos jelentős magyar export termékre, mint a baromfihús, méz, bor, illetve sertéshús.

Az online tájékoztató keretében részletes képet kapunk a hazai vállalkozások előtt nyitva álló lehetőségekről és az exporthoz kapcsolódó vámkezelési eljárásokról az első lépésektől kezdve a partnerkeresési lehetőségekig Japánban.

Az előadások angol nyelven zajlanak.

Időpont: 2020. november 19. (csütörtök) 10.30

Helyszín: ONLINE (a csatlakozási link előzetesen kerül kiküldésre a regisztrált résztvevők számára)

REGISZTRÁCIÓ

Programterv

10.30-11.00 A japán kultúra megértése és üzleti környezetének sajátosságai

                        Előadó: C. Nakabayashi

  • üzleti kultúra
  • tárgyalási szokások
  • japán fogyasztói magatartás, piac- és termékorientáció
  • japán élelmiszerpiac, szegmensek és értékesítési lehetőségek

11.00-11.10 Kérdések és válaszok

11.15-12.00 Az élelmiszeripari termékek Japánba történő exportjának folyamata, eljárásai és tervezése

                        Előadó: C. Nakabayashi

  • Magyarország előnyei a japán élelmiszer-export területén
  • exportstratégia, a tervezés első lépései
  • vámkezelési eljárások Japánban
  • EU – Japán gazdasági partnerségi megállapodás (EPA) előnyeinek kihasználása

12.00-12.10 Kérdések és válaszok

12.15-13.00 Az egyes élelmiszeripari termékek piacra jutási lehetőségei

                        Előadó: Yvan Van Eesbeek

  • EPA bemutatása – főbb pontok
  • marha- és sertéshús
  • feldolgozóipar: tészták, üdítőitalok
  • bor, alkoholos italok
  • sajtok és egyéb tejtermékek

13.00-13.10 Kérdések és válaszok

 

Előadók

Chieko Nakabayashi, egyetemi tanár, Université Libre de Bruxelles

Korábban az ENSZ Iparfejlesztési (UNIDO) , az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági (FAO) Szervezetében , valamint a japán fejlesztéi ügynökségnél (ODA) dolgozott szakértőként.

Yvan Van Eesbeek, szakértő , EU-Japan Centre

Több, mint 25 éves tapsztalattal rendelkezik az Európai Bizottság tanácasdójaként a nemzetközi kereskedelmi tárgyalások területén.

 

A rendezvény angol nyelven zajlik.

Amennyiben konkrét kérdése van a témával kapcsolatban, azt a regisztráció során tudja előzetesen megírni az előadóknak.

Az eseményen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött

Térkép

Üzleti ajánlataink

Hírek

A pandémia újabb löketet adhat az ipar 4.0-nak
A koronavírus-járvány okozta felfokozott digitalizációs igény ...
VISSZA A PÁLYÁRA Magyar Állás Nap - Európai Online ...
Amennyiben cégük munkavállalókat keres és a szabad pozícióik ...
Válságinkubátorral segít a startupokon az új ...
Reload Hungary néven indít globális startup inkubációs programot ...
Még több hír ▹