Hungary
HU EN

122 millió euró sürgős kutatási projektekre

Az Európai Bizottság pályázatot tett közzé, amelynek nyertesei az unió kutatási és innovációs programja, a Horizont 2020 révén 122 millió eurót (mintegy 43 milliárd forint) kaphatnak a koronavírussal kapcsolatos sürgős kutatásaikra – közölte az uniós bizottság kedden.

Az új pályázati felhívás a koronavírus elleni küzdelemre irányuló uniós finanszírozású kutatási és innovációs tevékenységek sorába illeszkedik.

A korábbi fellépések a koronavírus elleni küzdelmet szolgáló diagnosztika, kezelések és oltóanyagok kifejlesztését célozták. A jelenlegi pályázat a legégetőbb problémák haladéktalan megoldása érdekében a gyártási kapacitás növelésére és a már rendelkezésre álló megoldások hasznosítására összpontosít.

Azt közölték, hogy a kiválasztott projekteknek igazodniuk kell a teszteléshez, kezeléshez és megelőzéshez szükséges létfontosságú orvosi eszközök és berendezések gyors előállítása támasztotta igényekhez.

Főként olyan orvosi technológiák és digitális eszközök kifejlesztését kell célozniuk, amelyek az esetek feltárását, nyomon követését és a betegellátást hivatottak javítani.

Az új megoldásoknak mindenki számára elérhetőnek és megfizethetőnek kell lenniük, ezért a pályázati kiírás gyors adatmegosztást előíró feltételeket is tartalmaz, ami az eredmények azonnali felhasználását biztosítja – közölték.

Remények szerint a kiválasztott projektek hozzájárulnak majd a járvány társadalmi és gazdasági következményeinek, és az emberi viselkedésre gyakorolt hatásainak megértéséhez – tették hozzá.

Forrás: vg.hu, MTI

Pályázati információk: ITT

Jelentkezési határidő: 2020. június 11.

Üzleti ajánlataink

Hírek

Válságinkubátorral segít a startupokon az új ...
Reload Hungary néven indít globális startup inkubációs programot ...
Uniós iránymutatás
A munkahelyek átalakítása és a munkavállalók védelme ...
Összefoglaló az európai államok intézkedéseiről a ...
Áttekintés a KKV-k érdekében hozott válságkezelésről az európai ...
Még több hír ▹