Hungary
HU EN

A közép-európai együttműködések ösztönzése az Enterprise Europe Network támogatásával

2021 december 9-én került megrendezésre az Enterprise Europe Network Közép-európai projektzáró rendezvénye. Az eseményen közel 10 ország küldöttei vettek részt és osztották meg jó gyakorlataikat a kisé-középvállalkozások fejlesztése, innovációjuk finanszírozásával kapcsolatosan.

Az Enterprise Europe Network a világ legnagyobb vállalkozásfejlesztési hálózata, amelyet az Európai Bizottság hozott létre, azzal a céllal, hogy elősegítse az európai kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését. A magyarországi lefedettséget a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) vezetésével egy 8 tagú konzorcium biztosítja immár 14 éve. A 2021 december 31-én záruló program ciklust 2022-től egy új pályázat keretében folytatják a partnerek.

Amint azt dr. Szabó Kristóf a HEPA vezérigazgatója elmondta a következő időszakban a kkv-k számára nyújtott tanácsadási szolgáltatás 3 fő téma köré épül: fenntarthatóság, digitalizáció, reziliencia. Mindhárom téma kiemelt fontossággal bír a jövő vállalkozásfejlesztésében.

Az Európai Bizottság nevében Maksi Mátyás, a Bizottság magyarországi kirendeltségének helyettes vezetője, köszöntötte az egybegyűlteket.

A kerekasztaloknál a régió szakértői vitatták meg a közép-európai vállalkozásfejlesztési és innovációs finanszírozási jó gyakorlatokat. A konferenciát céges sikertörténetek zárták.

A találkozó remek alkalmat biztosított a hazai és a regionális partnereknek a kapcsolatépítésre, ami elengedhetetlen a nemzeti kkv-k regionális növekedési igényeinek támogatásához.

A rendezvény másnapján nemzetközi üzletember találkozóra került sor a régió kulcságazatiban, melyre a helyszínen és online formában is be lehetett csatlakozni.

Üzleti ajánlataink

Hírek

REACH-rendelet felülvizsgálatáról szóló ...
Ossza meg véleményét a REACH-rendelet működésének ...
A megszakadt ellátói és értékláncok azonosítása ...
Identification of disrupted supply and value chains ...
Üzleti lehetőségek a Gazdasági Kalauzban
Üzleti lehetőségek a Gazdasági Kalauzban ...
Még több hír ▹