Hungary
HU EN

Az Európai Innovációs Tanács (EIC) pályázati felhívásai

Megjelentek az EIC Accelerator program első pályázati felhívásai. A több mint 1 milliárd euró értékű támogatás az áttörést jelentő fejlesztésekkel rendelkező innovatív kis- és középvállalkozásokat segíti.

A rendelkezésre álló forrásból  495 millió eurót az európai zöld megállapodást támogató innovációkra, valamint a digitális és egészségügyi technológiákra különítettek el.

EIC Pathfinder program

A Bizottság 168 millió eurós költségvetéssel  indította ezt a programot, melyben   interdiszciplináris kutatói csoportok pályázhatnak  kutatási és innovációs támogatásokra, áttörést jelentő ötleteik megvalósítására. A 3-4 millió eurós támogatást olyan kiemelkedő projektek kaphatnak, amelyek kezelni tudják a globális kihívásokat és javítják életminőségünket.

EIC Transition program

Ennek  célja a korábbi projektek folytatása, a kutatási eredmények innovációs lehetőségekké való átalakítása, innovációs szakadék áthidalása. Kis számú (2-5) konzorciumok pályázhatnak 2,5 millió euró vissza nem térítendő támogatásra technológiai fejlesztésre, validációra, piackutatásra, üzleti modell kialakítására.

EIC Accelerator program

Ez a program olyan  technológiai áttörésekre összpontosít, amelyeknek hosszabb időn át jelentős támogatásra van szükségük a gazdaságosság eléréséhez, a piacre vitelhez. Az ilyen innovációk gyakran kockázatosak és nehezen jutnak finanszírozáshoz, mivel a befektetések csak lassan térülnek meg.

Az EIC Accelerator program  a támogatáson kívül befektetők bevonását is elősegíti. A finanszírozási modell induló vállalkozások és kkv-k számára legfeljebb 2,5 millió euró összegű támogatást kínál, amelyhez az EIC Alap révén 500 ezer eurótól 15 millió euróig terjedő tőkebefektetés társulhat. A pénzügyi támogatáson kívül a kedvezményezettek coaching és mentoring szolgáltatást is igénybe vehetnek, akik segítenek a befektetőkkel és ökoszisztéma különböző szereplőivel való kapcsolatfelvételben.

Az EIC Accelerator program és az EIC Pathfinder program első pályázatairól további információk találhatók az EIC weboldalán:

(https://eic.ec.europa.eu/eic-funding-opportunities/eic-accelerator_en)

Üzleti ajánlataink

Hírek

Megjelent a Horizon Europe EIC Accelerator hazai ...
A „Horizont Európa Accelerator rásegítő pályázat” című pályázati ...
Az Európai Innovációs Tanács (EIC) pályázati ...
Megjelentek az EIC Accelerator program első pályázati felhívásai. ...
Uniós termékbiztonsági díj
Még május 17-ig pályázhatnak a vállalkozások az uniós ...
Még több hír ▹