Hungary
HU EN

Konzultáció a 2020 utáni uniós pénzügyi keretek felhasználásáról

Az Európai Bizottság 2018-ban átfogó javaslatokat fog benyújtani a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre és a pénzügyi programok következő generációjára vonatkozóan.

A javaslatok kialakításakor a Bizottság figyelembe veszi az elmúlt időszak tapasztalatait, ezért konzultációjában várja azon szervezetek véleményét, észrevételeit, amelyek beruházásokkal, a vállalkozói léttel, a kutatással, az innovációval és a kkv-kal kapcsolatos ügyekben érdekeltek, illetve azok iránt érdeklődnek.

A konzultáció célja
A Bizottság úgy alakítja ki a javaslatait a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre vonatkozóan, hogy azok lehetővé tegyék az EU-nak a legfontosabb problémák megoldását azokon a területeken, ahol a tagállamok uniós szinten összefogva többet tudnak elérni, mint külön-külön. Ehhez gondosan értékelni kell, hogy mi működött jól az elmúlt időszakban, és mit lehetne javítani a jövőben. Ez a konzultáció szerves részét képezi a folyamatnak. Célja, hogy a Bizottság megismerje az érdekeltek véleményét arról, hogy miképpen lehetne minden egyes eurót az uniós költségvetésből a lehető legjobban felhasználni.

A jelenlegi pénzügyi programok értékelése kapcsán már több szakpolitikai területen is sor került hasonló konzultációkra, amelyek során a Bizottság többek között a programok teljesítményét és a jövőbeli kihívásokat vizsgálta. A konzultációk keretében beérkezett véleményeket a Bizottság figyelembe fogja venni a következő többéves pénzügyi keretre vonatkozó javaslatainak kidolgozása során.

Vegyen részt Ön is a felmérésben! Kérjük, hogy az egyes kérdésekre adott válaszát részletesen fejtse ki az e célra szolgáló szövegmezőben. Ez segíteni fog a Bizottságnak abban, hogy pontosan megértse az Ön álláspontját az adott témával kapcsolatban. 

A kérdőív kitöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe. A konzultációban való részvételhez kérjük, töltse ki az alábbi kérdőívet 2018. március 6-ig:

KÉRDŐÍV

Köszönjük a közreműködését!

Üzleti ajánlataink

Hírek

EIT Digital Innovation Day 2018, az európai ...
Az európai innovációs aréna legnagyobb játékosait összefogó uniós ...
HIPA Tőkeakadémia interaktív képzés
Szíves figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Befektetési Ügynökség HIPA ...
Cybersecurity 360 kiberbiztonsági kurzus
Az EIT Digital a Berkeley Egyetemmel közösen kiberbiztonsági ...
Még több hír ▹