Magyar ortopédiai termékek az AirMed webáruházában.

Az AirMed Plus GmbH mozgáskorlátozott emberek számára készült termékeket állít elő és már több mint 10 éve az észak-rajna-vesztfáliai Enterprise Europe Network (ZENIT GmbH) ügyfele. Az utóbbi években a cég változtatott üzletpolitikáján, módosította üzleti modelljét, és az egyéni ügyfelek igényeire is fókuszál. Ezzel összhangban új web áruházat indított (https://airmed.de/de/) 2018-ban, ahol saját termékein kívül más gyártók termékeit is kínálja. A cég ügyvezetője felkereste a ZENIT GmbH-t segítséget kérve, mivel szélesíteni kívánta cége portfólióját. Az Enterprise Europe Network segítségével üzleti profilt jelentettek meg a hálózat által támogatott nemzetközi adatbázisban, különböző otthoni ápolással kapcsolatos és ortopédiai jellegű termékeket keresve.  A cég több, mint 40 érdeklődést kapott a hálózat ügyfeleitől. A magyar Rex-San Kft ügyvezetője is felfigyelt az adatbázisban megjelent AirMed profilra, és a magyar Enterprise Europe Network támogatásával elküldte érdeklődését, mely pozitív fogadtatásra talált.

A REX-SAN Kft többek között ortopédiai eszközöket, pl. ortéziseket (csukló-, térd-, könyök-, bokaszorítók, illetve válltartókat, valamint különféle fűzőket, derék- és nyaktartókat), valamint fém járássegítő eszközöket és egyéb orvosi ápolási termékeket gyárt: járóbotok, mankók, járókeretek, kerekes járókeretek, zuhanyzó és WC-székek. Termékportfóliójuk az otthoni használattól a kórházi ápolásig és bútorzatig (ágyak és berendezések) és a rehabilitáció teljes területére kiterjed. A cég 2015 óta a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt ügyfele, és 2018 év eleje óta az Enterprise Europe Network szolgáltatásait is igénybe veszi.

A német és a magyar Enterprise Europe Network iroda folyamatosan támogatta ügyfeleit a tárgyalási folyamat során, majd a két cég ügyvezetője személyesen is találkozott. Ennek eredményeként megegyezés született, hogy a Rex-San termékei megjelennek az AirMed web áruházában. 2018 végére elkészültek a termék leírások németül, és 2019 év eleje óta a Rex-San termékei is megvásárolhatóak a német web áruházban.

Az együttműködésből mindkét cég profitál, hisz az AirMed Plus forgalomnövekedést tud elérni, és a Rex-San ismertsége és piaci pozíciója is erősödik.

Share