Az EUREKA GlobalStars-Singapore pályázati felhívás célja az európai-szingapúri K+F együttműködések ösztönözése.

A felhíváshoz kapcsolódóan az Enterprise Europe Network online platformot hozott létre 2020-ban annak érdekében, hogy minél több nemzetközi partner találhasson egymásra. A HEPA Enterprise Europe Network ügyfele, a creo.hu Informatikai Kft is itt találta meg szingapúri partnerét, a szingapúri 8nalytics Pte Ltd-t. Az így kialakított konzorcium pályázata elnyerte a nemzetközi támogatást és a nemzeti szintű finanszírozást. A creo.hu közel 30 millió forint támogatást kapott a konzorciumban vállalt szerepéhez kapcsolódóan.

A felek célja egy mesterséges intelligencia alapú képzési platform fejlesztése. Az együttműködéshez még két török vállalkozás is csatlakozott, ezzel további nemzetközi szakértelmet adva a projekthez. Az AIMLP (Artificial Intelligence Machine Learning Platform) projektben egy mesterséges intelligencia alapú algoritmust fejlesztenek, mellyel „számszerűsíteni” lehet munkavállalók, főleg a menedzserek, kompetenciáit, figyelembe véve a metakommunikációs jelzéseket (pl. a hang tónusa, gesztusok, arckifejezés, testbeszéd). A projektben együttműködnek a viselkedés tudomány és az informatika szakértői, tanulva egymástól. „Fontos megemlíteni, hogy eltérő szakmai háttérrel rendelkezünk, és más kultúrából származunk. Ez azt jelenti, hogy a munkastílusunk és a kommunikációs mintáink eltérőek. Úgy gondolom, hogy együttműködésünk első hónapjai hasznos tanulási időszak volt a résztvevő cégek számára”- nyilatkozott a creo.hu ügyvezető igazgatója, Grad-Gyenge László.

A szingapúri céget az IPI (Innovation Partner for Impact) kollegái segítették. A HEPA és az IPI Enterprise Europe Network segítségével létrejött együttműködés révén egy olyan képzési platform jön létre, mely megfelel a cégek képzési és fejlesztési igényeinek.