Válasszon nyelvet

EEN Üzleti Klub - Fenntarthatóság, mint versenyelőny a textil- és ruhaiparban

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség az Enterprise Europe Network konzorciumi vezetőjeként szíves figyelmébe ajánlja az EEN Klub soron következő rendezvényét. 2023-ban EEN Üzleti Klub néven indított rendezvénysorozat az elmúlt évek kihívásaira válaszul, olyan témákat dolgoz fel meghívott szakértő előadókkal, amelyek valamennyi gazdálkodó szerv számára hasznos lehet.

Soron következő rendezvényünk témája:

  • Fenntarthatóság, mint versenyelőny a textil-, ruha- és bőriparban és a fenntartható és körforgásos textiliparra vonatkozó uniós stratégia részletei – Lukács Ákos, Ernst& Young, partner, Klímaváltozási és fenntarthatósági szolgáltatások
  • Kiterjesztett Gyártói Felelősségvállalásról (EPR) és az OEKO-TEX®standard szerinti tanúsítás – Kokasné Dr. Palicska Lívia, elnök, Magyar Könnyűipari Szövetség (MKSZ) és az INNOVATEXT Zrt. vezérigaztatója
  • Forráslehetőségek a kreatív iparban – az Európai Unió Kreatív Európa programja – MONDIK Gábor, Kultúra ág vezető - Head of CULTURE, Kreatív Európa Nonprofit Kft. - Creative Europe Desk Hungary

A fenntarthatóság alapjai a divat és design területén is megjelentek és kihívásokat tartogatnak. Ilyen kihívások a fogyasztói elvárásoknak való megfelelés, a beszállítói láncok és szereplők beszámoltatása és monitoringozása, adatok gyűjtése a környezetvédelmi, társadalmi és vállalati kormányzási alapelvekről, fenntarthatósági jelentések készítése és nem utolsó sorban a költséghatékony és fenntartható alapanyagok beszerzése.

Szükséges a vállalatok által tipikusan használt fenntarthatósági standardok megismerése (GRI, SASB stb.), hogy ezekre a kérdésekre a divat és design ipar résztvevői is fel tudják építeni saját üzleti ajánlatukat és azon minimum-elvárásoknak meg tudjanak felelni, amelyet a jogalkotó és a fogyasztó megfogalmaznak. Nemzetközi és hazai konkrét esettanulmányokkal megismerhető a fenntarthatósággal kapcsolatos jó gyakorlatok köre és felmérhetőek a green washing kockázatai is, valamint a fenntarthatóság adta előnyök és jövőbeli trendek. Az előadáson megismerhető a digitális termékútlevél koncepciója, a mikroműanyagokra vonatkozó stratégiai elképzelések és a fenntartható termék szabályozás részletei.

Szó lesz még a Kiterjesztett Gyártói Felelősségvállalás (EPR) relevanciájáról a textil- és ruhaipari gyártók számára. Valamint a textíliák, bőrök, késztermékek/ruházatok mechanikai és kémiai vizsgálatainak lehetőségéről, az OEKO-TEX®standard szerinti tanúsításról.

Az előadást követő szendvicsebéd kiváló lehetőséget biztosít a többi résztvevő megismerésére, valamint az előadókkal az egyéni esetek megvitatására.

Helyszín: Budapest II. ker., Kacsa utca 15-23 HEPA rendezvényterem (fsz.)

Időpont: 2023. október 31., kedd, 10:00-14:00

Regisztráció: 09:30-tól

Személyes és online részvételi lehetőséget is biztosítunk (lsd. link), de természetesen preferáljuk a személyes részvételüket. REGISZTRÁCIÓ ITT

Online részvétel a linkre kattintva: Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

A kiscsoportos workshopon való részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztráció szükséges. A résztvevők száma korlátozott, a regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik. A sikeres regisztrációról a rendezvényt megelőző héten küldünk értesítést.

Felmerülő kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársunkhoz: Czagány Melinda, +36202395860, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rendezvény kezdete 2023-10-31 9:30
Rendezvény vége 2023-10-31 13:00

Regisztráció lezárva

HEPA
Csongrád
Fejér
Győr Moson
Hajdú-Bihar
Pécs
Primom
Zala
Image

Információk

Kövessen minket