Válasszon nyelvet

EEN

Nemzetközi üzleti, technológiai és pályázati partnerkeresés

Egy új piacra való belépés sikerének a kulcsa, a helyi fogyasztók megismerése, a megfelelő partnerek megtalálása és megszólítása.  A több, mint 60 országban működő Hálózat helyi munkatársai szakértelműkkel és kapcsolatrendszerükkel támogatják a nemzetközi partnerkeresést.

Partnerkereső adatbázisunk több ezer ellenőrzött üzleti ajánlatot tartalmaz. A nemzetközi konferenciák és szakvásárok mellé szervezett üzleti rendezvényeinken egy nap alatt akár 10-15 új partnert is megismerhet.  Szakmai tanulmányutjaink során ország és iparág specifikusan támogatjuk az új üzleti kapcsolatok kialakítását.

Szolgáltatásaink nem csupán az export-import területén segítik elő a külpiaci kapcsolatokat, de lehetőséget nyitnak nemzetközi technológia transzfer illetve K+F programokba való bekapcsolódásra is.

EEN

Innovációtámogató szolgáltatások

Az innováció nem csupán a termékkínálat fejlesztésére terjed ki, jelen van a belső folyamatok kialakításában, a szolgáltatások fejlesztésében.

A tudatos innovációra törekvés és tervezés nagyban hozzájárul a vállalkozások versenyképességének növeléséhez. Innovációs tanácsadóink felmérik a vállalkozás tapasztalatait, erőforrásait és javaslatokat tesznek a rövid- illetve középtávon kivitelezhető fejlesztésekre.

Innovációs tanácsadásunk kiterjed a szellemitulajdon-védelmi kérdésekre, az innovációk hazai és külpiaci védelmére.

Tanácsadóink hazai és nemzetközi szinten is kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, így hatékony támogatást tudnak nyújtani technológiatranszfer esetén is.

EEN

Finanszírozással kapcsolatos tanácsadás

A vállalkozások egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy hogyan finanszírozzák tevékenységüket, beruházásaikat. Tanácsadóink naprakész információkkal rendelkeznek a hazai és az uniós pénzügyi forrásokról.

Személyre szabott tanácsadásunk során segítünk kiválasztani az elérni kívánt célokhoz megfelelő finanszírozási formát és forrást, legyen az hitel, pályázati forrás vagy kockázati tőke.

Tájékoztató rendezvényeinken általános információkat nyújtunk az aktuálisan elérhető finanszírozási programokról.

 Az Enterprise Europe Network (EEN) vállalkozásfejlesztési hálózat segítséget nyújt nemcsak a hazai, hanem az európai uniós és más nemzetközi finanszírozási források feltérképezésében, és akár cégre szabott, ingyenes tanácsot is ad a vállalkozóknak, hogy a számukra legmegfelelőbb forrást tudják igénybe venni.

A hálózat belső és külső tanácsadók segítségével folyamatosan nyomon követi a már működő és az újonnan alakult vállalkozóknak szóló pénzügyi finanszírozási lehetőségeket, legyen az hitel, pályázati forrás vagy kockázati tőke, és ezekről tematikus rendezvényeken, havi hírlevélben tájékoztatja is a vállalkozókat.

EEN

Kapacitásbővítő szolgáltatások KKV-k számára

A kapacitásbővítő szolgáltatások keretein belül személyre szabott tanácsadást biztosítunk a hazai kkv és startup vállalkozások vezetőinek. Tanácsadóink nem csupán az üzleti modell kialakításában, a növekedési stratégia felállításában nyújtanak tanácsot, de a Hálózaton keresztül nemzetközi jó gyakorlatokat és üzleti lehetőségeket is elérhetővé tesznek.

Forduljon hozzánk bizalommal növekedési terveivel, generációváltáshoz kapcsolódó kérdéseivel, hatékonyságnövelés vagy minőségbiztosítási törekvéseivel.

A személyes tanácsadáson túl keresse képzési és kapcsolatépítési alkalmainkat. Az e-learning tananyagokat úgy alakítottuk ki, hogy önállóan, rugalmasan feldolgozhatóak, míg szakmai workshopjainkon, szemináriumainkon a piaci szereplők tapasztalataiból tanulhat.

EEN

Fenntarthatóságot támogató szolgáltatások

A vállalati fenntarthatóság túlmutat a környezettudatos működésen. Fenntarthatósági szolgáltatásaink célja az ENSZ által meghatározott Fenntarthatósági célok és gyakorlati alkalmazásuk megismertetése.

Tanácsadóink egy fenntarthatósági felmérés keretében megvizsgálják a vállalkozás szinte valamennyi területét és akciótervet dolgoznak ki, mellyel már rövid- és középtávon is növelhető a vállalkozás költséghatékonysága.

A fenntarthatóság felé vezető úton elkísérjük a kapcsolódó finanszírozási lehetőségek feltérképezésétől, a jogi, a bürokratikus akadályok leküzdésén át, a legígéretesebb partnerek felkutatásáig.

EEN

Digitalizációt támogató szolgáltatások

A digitalizáció az egyik legfontosabb kihívás az európai kkv-k számára, amelyet a COVID-19 járvány tovább erősített. A digitalizáció hozzájárul egy ellenállóbb, digitális és fenntartható gazdaság kialakításához.

A vállalati digitalizáció támogató szolgáltatás csomagunk keretében a digitális kompetenciáinak felmérésétől kezdve, a digitális átállást elősegítő gyakorlati/szakmai anyagok és eszközök rendelkezésre bocsátásán át a magasabb szintű együttműködések szervezéséig, digitalizációs projektek finanszírozásáig támogatjuk a hazai vállalkozás vezetőket.

EEN

Európai Egységes Piaccal kapcsolatos szolgáltatások

Az európai egységes piac az EU egyik legnagyobb vívmánya. Lendületet adott a gazdasági növekedésnek, és megkönnyítette az európai vállalkozások mindennapi életét, de az áruk, a szolgáltatások, a tőke és a személyek szabad mozgása még mindig nem működik zökkenőmentesen.  Szakértőink segítenek eligazodni s az egységes piacon érvényes uniós jogokkal kapcsolatos vállalkozói kérdésekben. Célunk, hogy elhárítsuk az akadályokat az EU belső piacán kereskedő, termelő, piacra lépő és határokon átnyúló szolgáltatásokat nyújtani kívánó vállalatok elől, és megkönnyítsük számukra az üzleti tevékenységet. Az adott szakterületet jól ismerő tanácsadóink naprakész információkkal rendelkeznek többek közt a  határokon átnyúló áruszállítás, szolgáltatások és munkavállalók kiküldetése, cégalapítás EU tagállamban, CE-jelölés, szabványosítás, termék-megfelelőség, REACH, e-kereskedelem, kisértékű követelés behajtása az unió területén és számos más vállalkozói problémában.

EEN

SME Feedback - Az Ön hangja Európában

Az Európai Unió számos olyan irányelvet, ajánlást, és egyéb jogi dokumentumot tesz közzé nap, mint nap, ami a hazai kkv-k mindennapi működését is érinti.

Annak érdekében, hogy szabályozás minél nagyobb mértékben kövesse a piaci szereplők igényeit, az Európai Bizottság időről időre felhívást tesz közzé SME Feedback néven. Az Unió vállalkozásfejlesztési szerveként eljuttatjuk a kérdőíveket a hazai vállalkozásokhoz. Töltse ki Ön is a felméréseket, hallassa hangját az Unióban is!

EEN

Nemzetköziesedést támogató szolgáltatások

A nemzetközi növekedés nagy potenciált rejt a vállalkozások számára, ám az első sikerek eléréséhez elengedhetetlen a tudatos tervezés. Tanácsadóink személyre szabottan segítik a hazai kkv vezetőket a külpiaci célok meghatározásában, a külpiaci szereplők azonosításában és megszólításában.

A nemzetköziesedés számos esetben nem exportot, hanem a beszállítói lánc nemzetközi kiterjesztését jelenti. A nemzetközi Hálózat kapcsolatrendszerén keresztül támogatjuk a hazai vállalkozásokat megbízható, hosszú távú partnerek felkutatásában.

A szakterületet jól ismerő kollégáink díjmentesen biztosítanak információt - több egyéb szolgáltatás mellett - harmadik országot érintő cégalapítási, kifektetési, adózási, vámügyi és szállítmányozási kérdésekben, szerveznek nemzetközi piacra lépési tréningeket, valamint szektorspecifikus üzletember-találkozókat.

HEPA
Csongrád
Fejér
Győr Moson
Hajdú-Bihar
Pécs
Primom
Zala
Image

Információk

Kövessen minket