Válasszon nyelvet

Az Enterprise Europe Network hazai konzorciumi partnerei 2011 óta 2 évente választanak Követeket. A partnerek ügyfélkörükből azon vállalkozókat kérik fel, akik az igénybevett szolgáltatások révén jelentősen üzleti előnyre tettek szert akár az innováció, akár a nemzetközi kapcsolatok terén. Ismerje meg Követeinket!

 • ifj. Gyimesi László

  A szegedi székhelyű Mystic Nails Hungary ügyvezetője, mellette számos vállalkozásfejlesztő rendezvény, exportorientált tréningek, egyetemi kurzusok, HR és cégvezetési konferenciák és kerekasztal-beszélgetések meghívott best practice előadója. Jelenleg csaknem 30 munkatársával együtt több, mint 20 országba exportálják saját márkás terméküket Szegedről. 2007-es indulásukat követően 2 év múlva már export piacra léptek, mára pedig árbevételük több mint 65%-a külföldről származik. A kiemelkedő színvonalú termékek gyártása iránti elkötelezettségüket számtalan elismerés mellett 2019-ben Érték&Minőség Nagydíjjal valamint az Év Széchenyi Vállalkozása Fődíjjal jutalmazták. Emellett saját brand-jük - a Mystic Nails - többszörös MagyarBrands díjas márka, mely a mai napig egyedülálló ebben a szépségipari szegmensben.

  Régió: Dél-Alföld
  ifj. Gyimesi László
 • ifj. Palotás Sándor

  Az agrár üzletágban Magyarországon vezető szerepet betöltő Déli-Farm Kft. állattenyésztéshez, ezen belül főképp a szarvasmarha ágazathoz kapcsolódó takarmányozási és tenyésztési szaktanácsadással, takarmány alapanyagok, késztakarmányok, tejpótló tápszerek, ásványi- és vitamin-kiegészítők, premixek, szarvasmarha szaporítóanyagok, valamint minden az állattenyésztéshez és tartáshoz kapcsolódó eszköz forgalmazásával foglalkozik. A cég takarmányforgalmazási üzletága a szakmai tudásra, a tanácsadásra épül. Önálló gyártási kapacitással nem rendelkeznek, alvállalkozókkal gyártatják saját receptúrájú termékeiket.

  Emellett az állattartási eszközök és technológiák gazdaságoknak történő forgalmazása a másik fő terület. Ehhez viszonteladói hálózatot is kiépítettek, így a végfelhasználókat többféleképpen is el tudják érni. Kiváló exportlehetőség rejlenek az üzletágban, így a cég erőteljesen növekszik a külpiacokon. A társaság számára fontos, hogy a fejlődést innovatív eljárások bevezetésével biztosítsák. Terveiket és elképzeléseiket kutatásfejlesztéssel, valamint pályázatok segítségével valósítják meg. Piackutatással, személyes kapcsolatok révén szereznek információkat. Követként tovább adhatom az eddig megszerzett tapasztalataimat. Hiszek a hálózat sikerében, ezért egy követ a legjobb referenciát jelentheti. Fontos számomra, hogy más vállalkozások is eredményesek legyenek és együtt akár még sikeresebben jelenhetünk meg a nemzetközi piacon.

  Egy vállalkozás sikere sok munkával és kockázattal jár. Az EEN abban is segít, hogy az új piac szerzéshez szükséges munka célirányosabb legyen, a kockázatokat pedig jelentősen csökkenti. Így valóban a lényegre lehet koncentrálni. "Az EEN több, mint egy sikeres hálózat, egy valódi partner!"

  Cég: Dél-Farm Kft.
  Régió: Dél-Alföld
  ifj. Palotás Sándor
 • Ződi-Sipos Mária

  Ződi-Sipos Mária 31 éves, de már hosszú utat járt be: újságíróként végzett és dolgozott, majd kommunikációs szakember, később HR-es lett és mindeközben elvégzett egy nemzetközi gazdasági mesterképzést is. Végül az IT világa varázsolta el. A CreatIT Solutions Kft.-t 2009-ben, informatikai területen dolgozó férjével közösen alapította. A CreatIT eredetileg fő profilként a kiterjesztett valóság alkalmazások fejlesztésével, valamint webfejlesztéssel foglalkozott, de idővel további 3 mikrovállalkozás is kinőtt a családi cégből. Az okostelefonok széleskörű elterjedése óta a vállalkozás egyre nagyobb figyelmet fordított a kiterjesztett valósághoz és a virtuális valósághoz kötődő fejlesztésekre, így napjainkban már a bevétel túlnyomó részét ezek a területek adják.

  A vállalkozás folyamatosan bővül, fejlődik, köszönhetően az egyre nagyobb szakmai ismertségnek, valamint a növekvő számú külföldi megrendelésnek. „A 2016-os év nagyon izgalmas volt a cég életében, a fejlődés miatt új, nagyobb irodába költöztünk, bővült a marketing és a fejlesztői csapatunk is, frissítettünk arculatunkon és optimalizáltuk portfóliónkat. Most tervezzük a 2017-es évet, melynek fő fókuszában saját termékeink fejlesztése, valamint a tudatosabb nemzetközi piacra lépés szerepel, ezeket idén készítettük elő.” – mondta el az ügyvezető.

  A cég tervei szerint szeretnének Szegeden és a régióban is ismertebbé válni, ugyanis, 2011-ben költözött ide a család, a férj szegedi kötődései révén. „Jellemzően a fővárosból, illetve külföldről jön megrendeléseink döntő része, ezért számomra fontos cél, hogy helyben is megerősödjünk” – mondta el a vállalkozó. Kiemelte, hogy Szeged egy jó választás volt, jó minőségű a munkaerő, a diákszövetkezetekkel, egyetemmel is jó kapcsolatot ápol a cég, sok tehetséges gyakornokot foglalkoztattak, akik közül többen alkalmazottak, alvállalkozók lettek, ebben a formában sok kapcsolat megmaradt.

  Ződi-Sipos Mária egyike 2015 Év Példaképeinek, büszke arra, hogy kismamaként és édesanyaként is aktívan részt tudott venni vállalkozásaik életében.

  Mária egy brüsszeli szakmai kirándulás alkalmával találkozott először az Enterprise Europe Network szolgáltatásaival, cége azóta is a Hálózat szolgáltatásainak rendszeres használója.

  Az Enterprise Europe Network dél-alföldi képviseletét ellátó Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017-18-ra kérte fel a Hálózat követének.

  Régió: Dél-Alföld
  Ződi-Sipos Mária
 • Bántó Ruben

  Az Elctromega Kft. elektromos hajtáslánc szakértője elegészen 40 tonna össztömegű nehézteher gépjárművekhez. Összeszerelő üzemük 100%-ban elektromos hulladékszállító és -gyűjtő célgépek összeszerelésével és értékesítésével foglalkozik. Cégük második generációs családi vállalkozás, az elektromos hajtáslánccal kapcsolatosan több szabadalom tulajdonosa. Az Enterprise Europe Network segítségével tették meg az első lépéseket a külpiacok felé.

  Régió: Észak-Alföld
  Bántó Ruben
 • Kováts Dániel

  A szakmai tanulmányúttal kapcsolatban a PRIMOM Alapítvány Enterprise Europe Network tanácsadójától kapott információk alapján élénkült meg érdeklődése Kováts Dánielnek, aki az EU-Japán centrumhoz benyújtotta pályázatát. A jelentkezést követően hamarosan megszületett a döntés, melynek értelmében azon néhány uniós vállalkozás csoportjának tagja lett, melyek támogatással vehettek részt Japánban szakmai képzésen. Fontos megjegyezni, hogy hazánkból az ügyvezető igazgató az első, aki ilyen pályázaton támogatást kapott. A LEAN program olyan vállalatszervezési, irányítási módszer, melynek célja vevőközpontúan, ugyanakkor hatékonyan biztosítani az erőforrások optimális felhasználását, a lehető legkisebb veszteség mellett. Fontos szempont, hogy a piaci vonatkozások mellett a vállalaton belüli területeket is összehangolt együttműködésre ösztönzi. A LEAN programról olyan forrásokból szerzett értékes tudást, ahol azt először alkalmazták, a japán autógyártásban. Az intenzív képzés során betekintést nyerhettek a résztvevők a gyártási folyamatok ilyen szemléletű irányításába is helyi üzemek meglátogatása során.

  A fiatal cégvezető 2006-ban vette át a vállalkozás irányítását édesapjától, akinek szakmai tapasztalatait alkalmazva, jó gyakorlatait felhasználva fejleszti azóta is a céget. Elmondta, hogy a japán tanulmányút nemcsak szakmailag biztosított számára jelentős fejlődést, és újszerű tudást, hanem eredményeként új üzleti kapcsolat alapjait is sikerült lefektetnie egy ott megismert leendő partnervállalkozás vezetőjével.

  Az Enterprise Europe Network hálózat minden érdeklődő vállalkozás számára lehetőséget biztosít, hogy új információkat, üzleti kapcsolatokat szerezzen nemzetközi piacokon, hiszen térítésmentes szakmai szolgáltatásaival folyamatosan áll a megyei gazdálkodó szervezetek rendelkezésére.

  Régió: Észak-Alföld
  Kováts Dániel
 • Belegrai Péter

  A MOTE Kft. (MOTE = MOdern TEchnológia) alumínium profilok és alkatrészek megmunkálásával, alumínium bútortermékek és kiegészítők gyártásával, LED világítástechnikával foglalkozik. Automata gépeik lehetőséget biztosítanak alumínium profilok és alkatrészek megmunkálására – a bútoripar mellett - további iparágak részére (járműipar, gépipar, építőipar, megújuló energiaipar, elektrotechnika stb.).

  A cég 1992-ben alakult, a jelenlegi tulajdonosi kör 1999-től irányítja a céget. Foglalkoztatottak létszáma 12 fő, de a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően bővül a vállalkozás. Folyamatos fejlesztéseik eredményeként 2012-2013-ban három automata géppel is bővült gépparkjuk (2db profil megmunkáló központ; automata daraboló/fűrészgép). A termékeik szériagyártása mellett az egyedi igényeket is kielégítik. Gépparkjuk és új, modern gépeik legoptimálisabb kihasználása érdekében alumínium profilok és alkatrészek megmunkálását is vállalják. Megrendelői körük bővítése miatt, üzleti kapcsolataik szélesítése érdekében többször fordultak az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli irodához, valamint géppark bővítésükhöz pályázati és hiteltanácsadást is igénybe vettek. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint a Közép-dunántúli regionális Enterprise Europe Network irodát működtető szervezet munkatársai vállalkozói kontaktadatokat, vállalkozói listákat több alkalommal biztosított a cégnek. Belegrai Péter cégvezető-tulajdonos üzletember-találkozókon, autóipari szakmai kiállításon is részt vett, a cél az üzleti kapcsolatok bővítése volt. Az EEN iroda a hálózat üzleti adatbázisában is szerepelteti a vállalkozást, üzleti ajánlatát gondozza.

  Az Enterprise Europe Network iroda segítségével sikerült a vállalkozás megrendelői körét bővíteni, folyamatosan kapja az üzleti megkereséseket. Beszállítói pozíciója erősödött, új üzleti kapcsolatokat sikerült kiépítenie több iparágban is. Eredményesebben vesz részt pályázatokon, sikerült gépparkját is bővítenie. Az innovációs tevékenysége is erősödött.

  "Egy lehetőség, melynek kiaknázásával komoly előnyökre lehet szert tEENni."

  Régió: Közép-Dunántúl
  Belegrai Péter
 • Wootsch Attila

  Szakmai életútja során számos K+F projektet vezetett, a Magyar Tudományos Akadémia Izotóp Intézetében valamint magánvállalkozásoknál egyaránt. A kutató munkához számos az Európai Unió által kiírt pályázati forrást nyert el. 2010-ben EU7 keretprogram finanszírozásában 6 projekt (PLASMANURE, MYCOHUNT, ALGADISK, CAPHIV, METELCAD, GREENWATER) vezetéséért felelt.

  A Horizon 2020 keretprogram KKV Eszköz pályázatán számos hazai céget segített a források elnyerésében. Többek között a Fázis1 és Fázis2 nyertes mcule vállalkozás gyógyszeripari projektjének kidolgozásában, melynek sikerességét a mai napig projekt menedzserként is támogatja. Saját vállalkozása a Fabtech 2019-ben nyert Fázis1 támogatást egészségipari fejlesztéséhez.

  Attila rendszeres szakértő előadója a Knowledge2Money klubnak. Az mcule és a Fabtech révén az EEN által nyújtott KAM szolgáltatás elégedett ügyfele. A szolgáltatás során nem csupán a szakmai coach közvetítésére került sor, hanem az innovációs felméréseknek köszönhetően az EEN tanácsadója hozzájárult a szervezeti fejlesztési területek kijelöléséhez és az elért eredmények értékeléséhez. Attila minden területen segíti munkánkat legyen szó sajtóközleményekben megjelenő idézetről, vagy az Európai Bizottságnak küldött jelentéshez szükséges ügyfél elégedettség megerősítéséről.

  Régió: Közép-Magyarország
  Wootsch Attila
 • Kolonics Péter

  Kolonics Péter a győri székhelyű Euro-Tools Hungary Kft. irodavezetője. Foglalkozik emellett a cég marketingjével, e-kereskedelemmel, rendszereik fejlesztésével, valamint felel a cég lengyel kizárólagos márkáival kapcsolatos kommunikációjáért és az időszakos tárgyalások vezetéséért. Az országos szinten jelen lévő Euro-Tools Hungary Kft. 2009-es megalapítása óta az egyik legdinamikusabban fejlődő szerszám-kereskedő vállalat, hivatalos márkaképviselete számos német és amerikai világmárkának is.

  Kolonics Péter üzletemberi tevékenysége mellett 2019 októbere óta, a Győri Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint 2001 óta tagja az országos 24 órás vetélkedő „Aludj máskor” szervezői stábjának.

  Régió: Nyugat-Dunántúl
  Kolonics Péter
 • Pakainé dr. Kováts Judit

  Pakainé dr. Kováts Judit (Követ 2017-2018) a Nyugat-magyarországi Egyetem (NymE) Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Informatikai és Gazdasági Intézetének tanszékvezető docense. Kandidátusi/PhD fokozatát közgazdaságtudományból szerezte 1997-ben az Magyar Tudományos Akadémián. Témája a Vásárló magatartás vizsgálat a bútoripari szakágazatban címet viselte.

  1992 óta dolgozik az egyetemen, ahol oktatott tárgyai: a marketing, marketingkommunikáció, piackutatás, fogyasztói magatartás, szolgáltatásmarketing és újtermék marketing. Kutatási tématerületei: fogyasztói magatartáskutatások a fa- és bútorpiacon, a bormarketing területén, továbbá a klaszterizációs folyamatok, klasztermenedzsment hatékonyságának vizsgálata.

  A Műszaki menedzser MSc szak szakfelelőse. Doktori témavezetőként hat jelölt sikeres PhD védését segítette az utóbbi években. Jelenleg egy doktorandusz munkáját segíti témavezetőként. Több száz diplomadolgozatban tevékenykedett konzulensként.

  Munkái között ökotudat-formáló, valamint fából készült termékek népszerűsítését célzó kampányok tervezése, előkészítő kutatása és megvalósítása is megtalálható. Emellett számos multinacionális cég és hazai vállalat K+F projektjében dolgozott résztvevőként, vezetőként. Két alkalommal vezetett bútorpiacot érintő átfogó kutatásokat, melyek célja a magyarországi bútorvásárlói szokások kvantitatív vizsgálata volt.

  A 2012-ben átadott soproni Ligneum Látogatóközpont (NymE) megálmodója, a Faipari Mérnöki Kar részéről felelőse volt a tervezés és kivitelezés idején. A létesítményt a mai napig segíti munkájával.

  Közel húsz alkalommal volt főszervezője a Faipari Marketing és Nemzetközi Bormarketing és Innodentál Konferenciáknak, nagy szerepet vállalt a Pannon Design Vásár és Szakkiállítás és az InnoLignum Vásár és Szakkiállítás rendezvények soproni sikereiben a 2008-2013 közötti időszakban.

  Kitüntetései: a Soproni Egyetem Kiváló Dolgozója 2000-ben, a Magyar Marketing Szövetség kitüntetése 2000-ben, valamint 2014-ben a Faipari Tudományos Egyesület Díja a Faipar Fejlesztéséért. Több szakmai szervezetben is aktív szerepet vállal, a Faipari Tudományos Alapítvány elnöke. A Magyar Marketing Szövetség Soproni Klubját vezette közel egy évtizeden át.

  Az oktatás mellett 20 éve folyamatos tanácsadói tevékenységet végez az EFFIX-Marketing Kft. egyik tulajdonosaként. A cég tulajdonosai több mint másfél évtizedes marketing tanácsadói, piackutatói és integrált marketing kommunikációs tervezési és kivitelezői tapasztalattal rendelkeznek. Ügyfeleik között multinacionális cégek magyar nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások egyaránt megtalálhatók. Az EFFIX-Marketing Kft. részint marketing tanácsadással, kutatással, részint nyomtatott és online grafikai tervező-kivitelező tevékenységgel, EU támogatásokból megvalósuló projektek kötelező kommunikációjával, illetve rendezvényszervezéssel foglalkozik.

  Az Effix-Marketing Kft. mind szekunder és primer kutatásokban: kvalitatív és kvantitatív területen 15 éves tapasztalattal rendelkezik. Építőipari, egészségügyi, agrár, erdészeti és faipari valamint kereskedelmi és vendéglátóipari munkákkal egyaránt büszkélkedhet.

  Az Effix-Marketing Kft. kihasználva a soproni egyetemi szintű művészeti és ipari terméktervezői, valamint programozói képzés adta előnyöket számos fiatal grafikussal, formatervezővel és számítógép-programozónak ad gyakorlati helyet, teremt számukra szakmai kihívásokat.

  Az Effix-Marketing Kft. - klaszterek munkaszervezete

  A 2011-ben létrehozott InnoDental Fogászati-és Egészségturisztikai Klaszter a fogorvosi rendelők innovációs képességének támogatását, a szakmai hitelességet, a régió imázsának erősítését, a fogászati turizmus ösztönzését, ezen keresztül a helyi gazdaság élénkítését, a vállalkozások jövedelemtermelő képességének javítását tűzte ki céljául. A klasztert 12 fogorvosi rendelő (tíz soproni, egy bükfürdői és egy pécsi székhelyű) valamint egy soproni fogászati labor és három támogató tag közreműködésével alapították. Jelenleg több, mint húsz tagja van.

  Az Effix-Marketing Kft. 2012-ben vette át a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter (PANFA) munkaszervezeti feladatait – 12 év után – a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványtól (ZMVA). A szoros szakmai kapcsolat folyamatos információ cserét és lehetőségeket biztosít a PANFA számára kiemelten az EEN által felkínált kapcsolatbővítő rendezvényeken és programok során. Ide tartoznak a szakmai tanulmányutak Olaszországban és Romániában, valamint külföldről szakmai utak keretében érkező vállalkozások, szervezetek, klaszterek közös fogadása. Az így megalapozott kapcsolatoknak köszönhetően összeállt egy pályázati konzorcium, akikkel sikerült közös pályázatot beadni EU-s forrásra. Több külföldi klaszterrel is sikerült hosszú távú együttműködési megállapodást aláírni, mely kapcsolatok nagyon bíztatóak. Az EEN nagyköveti feladat újabb jó lehetőség a nemzetközi kapcsolatok szélesítésére.

  Régió: Nyugat-Dunántúl
  Pakainé dr. Kováts Judit
 • Pete Balázs

  Mould-Tech Kft értékesítési vezetője egy innovatív zalaegerszegi vállalkozás kreatív csapatának tagja. A fiatal, ambiciózus szakember 15 éve aktív résztvevője a hazai és nemzetközi beszállító iparnak. Közel 2 évtizedes múlttal rendelkező zalaegerszegi KKV napjainkban már nemzetközi cégcsoporttá nőtte ki magát és ~100 főt foglalkoztató, több európai telephellyel rendelkező vállalat lett. Kiemelkedő szakmai hátterének, illetve folyamatos technológiai fejlesztéseinek köszönhetően innovatív megoldásokat kínál a piac folyamatosan változó igényeire reagálva. Beszállítói tevékenységen túl K+F projekteken is dolgoznak, amelynek eredményeként az idei évben már saját fejlesztésű termékkel lépnek piacra. Cég tevékenységét fennállása óta több körben díjazták: „Zalaegerszeg Innovációs díj” és „Deloitte Automotive Award” formájában.”

  Régió: Nyugat-Dunántúl
  Pete Balázs
 • Szabó Krisztián

  Szabó Krisztián 18 éves kora óta él Győrben, a StartITup Győr alapítójaként öt éve szervezi a helyi startup életet, karolja fel és támogatja a jó ötleteket, hogy azok a nagyvilág előtt is ismertté válhassanak. Ebben több mint 15 éves, nemzetközi területeket is érintő IT tapasztalata segíti: pályafutását a Different Kft-nél kezdte szoftverfejlesztőként; 10 évig volt senior szoftverfejlesztő a Met-Na Kft.-nél, 2011 óta a Szintézis-NET munkatársa, ahol először a mobil fejlesztő csapatot vezette, 2017 óta pedig üzletfejlesztő menedzserként tevékenykedik itt. Ezalatt több mint 150 weboldal, 70 mobilapp és számos egyedi, valamint vállalatirányítási rendszer fejlesztésében vett részt. 2016 óta az INPUT Program győri startup koordinátora. Nős, három fiú édesapja.

  Régió: Nyugat-Dunántúl
  Szabó Krisztián
 • Herbály István

  Herbály István ügyvezető, RG-NET Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Követ 2017-2018). Egyéni, speciális igényekhez fejleszt ipar 4.0 megoldásokat, hardvereket, szoftvereket a pécsi RG-Net Kft. Ma már azért keresik a megrendelők a vállalkozást, mert azt hallották róluk, hogy az innovatív kollektíva sok új megoldást képes a termékekbe beépíteni, alkalmazni.

  A 2005-ben létrehozott cég az RG Stúdió társcégeként először szoftverfejlesztéssel, rendszerüzemeltetéssel, hálózatfejlesztéssel foglalkozott, de hamar bővült a kör a beléptető rendszerekkel illetve az egyedi fejlesztésű Írisz beruházás megfigyelő rendszerrel. (A rendszert a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díj Elismerő oklevéllel tüntette ki, az IT Business szakmai lap pedig 2007-ben az év legígéretesebb fejlesztésének választotta.)

  Az ipar 4.0 megoldások úttörőjének számító cég az utóbbi években egyre több gépipari, ipari vállalkozás számára végez innovatív, versenyképességet növelő fejlesztéseket, amelyeket maguk terveznek és kiviteleznek, és amelyek növelik a hatékonyságot, valamint segítik a versenyképességet. Herbály István az RG cégcsoport egyik tulajdonosa, és az RG-Net Kft. műszaki fejlesztő vállalkozás ügyvezetője fontos szerepet játszik a megyében az ipari innovációk generálásában és a fejlesztések szakszerű kivitelezésében. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2013-ban Az Év Üzletembere Díjat adományozta számára. Ezt az elismerést az a természetes személy kaphatja meg, aki egyes gazdasági szervezetek piacképességét, eredményes gazdálkodását jelentősen javító teljesítményt nyújtott a megelőző évben Baranya megyében.

  Herbály István 2016. októberétől a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara innovációs alelnöke, az Innovációs Bizottság elnöke.

  Cége az Enterprise Europe Network szolgáltatásainak rendszeres használója, kiaknázója, és mondhatni, mostanra már külső szakértője is.

  Az Enterprise Europe Network dél-dunántúli képviseletét ellátó Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2016-ban kérte fel a Hálózat követének.

  Régió: Dél-Dunántúl
  Herbály István
HEPA
Csongrád
Fejér
Győr Moson
Hajdú-Bihar
Pécs
Primom
Zala
Image

Információk

Kövessen minket